Tendències en disseny web per al 2021

tendencies-en-disseny-web-per-al-2021-impulsora-digital-igualada-barcelona

Les tendències en disseny web i les expectatives dels usuaris estan en constant canvi. Algunes tendències es tornen obsoletes i, d’altres guanyen terreny. Per què és important estar al dia de les tendències en disseny web per al 2021?

Els usuaris cada dia visiten milers de pàgines el que suposa que els negocis i les empreses necessiten d’alguna manera atraure la seva atenció per a què aquests passin més temps a la pàgina. El disseny web no és, doncs, quelcom arbitrari i superflu, sinó que és un dels aspectes més importants alhora d’oferir una navegació fàcil, intuïtiva i atractiva per la pàgina i, contribuir, així, a una bona experiència d’usuari.   

Noves tendències en disseny web i experiència d’usuari per al 2021  

A continuació, et presentem les noves tendències en disseny web i experiència d’usuari per al 2021:  

Mobile first. El Mobile first, com el seu nom indica, “primer el mòbil” és una tendència web en què es fa un disseny web per a la versió mòbil abans del desenvolupament del lloc web en la seva totalitat. I és que el 92% de les persones es connecta a Internet a través del mòbil. Per tant, cal repensar el disseny de les webs i adaptar-lo a aquest dispositiu, per exemple, reduint l’scroll, ja que així aconseguirem incrementar la tasa de conversió de la nostra pàgina web.  

Les animacions. Els elements amb moviments (transicions, desplaçaments …) encara que no són una cosa nova en disseny web, cada vegada són més populars i seran tendència per al 2021. La utilització d’efectes senzills provoca en els usuaris la sensació que estan davant d’una web viva, augmentat, així, el desig de seguir explorant-la.

Interacció i intel·ligència artificial. El 2021 estarà marcat per l’esperada arribada de la tecnologia 5G. Això comportarà canvis importants també en el camp del disseny web, ja que les noves velocitats permetran integrar funcions més avançades. Els xatbots o xats de respostes automàtiques, la recerca per veu, els assistents virtuals, entre altres, seran elements que transmetran a l’usuari que estan visitant una web puntera.     

Combinacions de colors inusuals i futuristes. 2020 ha estat un any complicat per a la majoria de la gent degut a la pandèmia és per això que, per al 2021, seran tendència els colors brillants per tal d’animar als usuaris, així com atraure la seva atenció. Així doncs, poc a poc els colors vius i alegres es faran un lloc mentre que, els tons blancs i negres, així com altres colors plans, es minimitzaran. 

Relat de marca. El relat de marca és una altra tendència de disseny per aquest 2021. Tenir un bon producte o oferir un servei de qualitat ha quedat relegat a un pla secundari. Els usuaris volen formar part de la marca, de la història, dels valors d’aquesta… Per això, cal canviar el to amb què comuniquem i deixar enrere l’argument del jo tinc, jo sóc, etc. El què es busca amb aquesta tècnica és donar un to únic al teu lloc web per tal de construir relacions de llarga durada amb els usuaris.  

Velocitat de càrrega.  S’ha comprovat que el 55% dels usuaris que visiten un lloc web que tarda més de 3 segons en carregar-se, pren la decisió d’abandonar-lo. En aquest punt no hi ha res que li faci canviar d’idea. Per aquesta raó, és una de les tendències de disseny web per al 2021 que mai passarà de moda.

Disseny responsive. Qualsevol pàgina web en aquest 2021 ha d’estar preparada per ser visualitzada de forma correcta en qualsevol dispositiu (mòbil, ordinador, tablet…). Els usuaris i les usuàries són multicanal, és a dir, es connecten a Internet de forma indiferent des del mòbil, l’ordinador o la tablet. De manera que, un disseny responsive assegura que l’experiència d’usuari i la usabilitat web siguin les òptimes en tot moment. 

Conclusions: noves tendències en disseny web marcades per la pandèmia i l’arribada del 5G

En conclusió, les tendències en disseny web per al 2021 estan marcades per l’acceleració de la digitalització que ha comportat la pandèmia i també per l’arribada de la tecnologia 5G.

La integració d’elements d’intel·ligència artificial generaran un canvi de paradigma en quant a experiència d’usuari i usabilitat web. La web 2.0 quedarà obsoleta i es farà el salt a la web intel·ligent, és a dir, un lloc web que és capaç d’interactuar amb els usuaris a un altre nivell; oferint respostes a les seves preguntes en temps real.

Les tendències en disseny web seran molt presents a Impulsora Digital, ja que la nostra raó de ser és realitzar dissenys web de qualitat centrats en els clients.